Neapolské telecí kotlety

1. června 2017 v 10:31 | Victoria |  Recepty z celého světa
SUROVINY:

200g másla
4 telecí kotlety, každá po cca 250 g
1 velká cibule
2 jablka, oloupaná a bez jádřinců
175 g mladých žampionů
1 lžíce čerstvého estragonu
8 kuliček černého pepře
1 pl sezamových semínek
400g sušených těstovin marille
1 dl panenského olivového oleje
175g sýra Mascarpone
2 velká rajčata
lístky z 1 snítky čerstvé bazalky
sůl a pepř
lístky bazalky na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY:
1. v pánvi rozpusťte 60g másla a na mírném ohni na něm 5 minut z každé strany osmažte kotlety
2. Do zlahohněda v pánvi osmaže cibuli a jablka, vyjměte z pánve a udržujte teplé
3. V pánvi rozpusťte zbytek másla a na mírném ohni smažte žampiony, estragon, s kuličkami pepře a posypte sezamem
4. uvařte těstoviny se lžící oleje, poté je sceďte a dejte do zapékací mísy
5. 2-3 minuty smažte rajčata s bazalkou v pánvi
6. Na těstoviny v zapékací míse nasypte rozdrobený Marcarpone sýr, zakápněte zbytkem oleje. Poklaďte cibulí, jablkama a kotletami.
7. Na kotlety položte žampiony, rajčata, pepř, a bazalku, zalijte šťávou z pánve a v předehřáté troubě na 150 stupňů pečte asi 5 minut
8. Při podávání ozdobte čerstvou bazalkou, dle chuti dosolte a dopepřete

Dobrou chuť



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 2. června 2017 v 17:26 | Reagovat

To vypadá jako fajne recept, díky moc. Zapékaný jídlo je pomalu vždy veliká mňamka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama