Bramborový koláč s tuňákem

6. června 2017 v 13:17 | Victoria |  Recepty z celého světa
SUROVINY NA 4 PORCE:

450g brambor pokrájených na kostičky
25g (2lžíce másla)
6 lžic hladké mouky

Náplň:
1 lžíce oleje
1 nasekaná šalotka
1 rozetřený stroužek česneku
1 červená paprika, pokrájená na plátky
175g tuňáka v solném nálevu (v oleji), doporučuji slít
50g konzervované kukuřice, slít
1,5 dcl mléka (můžete použít nízkotučné i plnotučné) - záleží na Vašem stravovacím režimu
3 vejce
1 lžíce čerstvého nasekaného kopru
50g sýra, nastrouhaného
sůl a pepř

Na ozdobení:
Kopr a plátek citronu

Postup přípravy:
1. V hrnci uvařte brambory. Nechte okapat, rozkvedlejte a spolu s máslem a moukou udělejte tvárné těsto

2. Bramborové těsto na pomoučeném vále rozválejte a do oválné formy o průměru 20cm vtlačte, povrch těsta propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 200stupňů asi 20 min.

3. V pánci rozehřejte olej, přidejte šalotku, česnek a papriku a smažte na mírném plameni cca 5 minut. Nechte okapat olej a na upečený korpus poklaďte směs. Následně rozeberte tuňáka a poklaďte spolu s kukuřicí na směs

4. v misce smíchejte mléko, kopr a okořeňte. Následně nalijte na těsto se směsí a posypte nastrouhaným sýrem.

5. pečte 20 minut v troubě dokud náplň neztuhne.

6. následně ozdobte koprem, citronem. Podávat se doporučuje s čerstvou zeleninou či salátem

Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama